Menu

Stor succes hos pigerne i Aalborg KFUM ungdomsafdeling

image
03. januar 2022 kl. 13:51

Stor succes hos pigerne i Aalborg KFUM ungdomsafdeling

 

Vores pige ungdomsafdeling har i år haft en meget succesfuld efterårssæson med særdeles flotte resultater og med masser af træningsparate piger i trupperne:

 

  • u13 piger – nr. 2 i liga 1
  • U14 piger - oprykning til liga 1b
  • U15 piger - oprykning til liga 1b
  • U16 piger - oprykning til liga 2

 

Hvis du lyst til at høre mere om ungdomspigefodbold i Aalborg KFUM, så er du altid meget velkommen til at kontakte os:

U13 piger:        Kim Faarbæk                              Tlf. 20 97 30 50

U14 piger:        Mads Bech                                  Tlf. 20 98 35 06

U15 piger:        Torben Dissing                           Tlf. 23 38 43 83

U16 piger:        Michael Eegholm                      Tlf. 40 60 11 03

 

Du kan også læse mere om holdene på Aalborgkfumfodbold.dk.

 

Nedenfor en kort sæsonstatus fra hver årgang.

 

 AALBORG KFUM U13 PIGER (ÅRGANG 2009)

U13 pigerne har haft et forrygende efterår, hvor vi endte som nr. 2 i Liga 1. Holdets rekord med 30 kampe uden nederlag fik vi desværre ikke slået i denne sæson.

 

Vi har i efteråret været på to overnatningsstævner, hvor vi har spillet imod andre hold fra hele landet på eliteniveau. Det har udviklet pigerne, og vores meget talentfulde piger er helt klar til en ny sæson. 

 

I efteråret har vi ligeledes haft et andet hold meldt til, der vandt deres pulje suverænt.  Nu venter foråret, hvor vi skal spille 11-mands. Det bliver sjovt og udfordrende, men stadig med plads til det sociale.

 

AALBORG KFUM U14 PIGER (ÅRGANG 2008)

U14 har siden skiftet til ungdomsrækkerne ligget placeret solidt i toppen af Liga 2 og i dette efterår blev det til en flot førsteplads i puljen og dermed mulighed for oprykning til Liga 1B.


Dette er imponerende, idet U14 pigerne er klubbens mindste pigeårgang – der er kun 11 spillere på årgangen - men takket være fantastisk fremmøde og lån af spillere fra U13 og U15 kvartalsspillere, så har pigerne spillet 11 mands i hver kamp.

Og netop fordi de er så få,  er pigerne fantastisk gode til at tage imod nye spillere udefra – gennem de sidste par sæsoner har truppen fået tilgang af piger fra 4 andre klubber . Samtidig er der bare et fantastisk sammenhold på holdet – ”de spiller hinanden gode” både på og udenfor banen !

 

 

AALBORG KFUM U15 PIGER (ÅRGANG 2007)

U15 pigetruppen består p.t. af 20 spillere og det er en trup, hvor der plads til masser af sjov, men absolut også til udvikling og seriøsitet. Årgangen har både et 11 mands hold og et 8 mands hold.

 

11 mands holdet har de sidste par år udelukkede spillet liga 1/liga 1B, men valgte efter sommerferien i år selv at blive rykket ned i liga 2, bla. pga. mange skader. Skaderne prægede også 1. halvdel af efterårssæsonen, men efter ombrydningen sikrede pigerne sig igen en suveræn oprykning til liga 1B med maksimumpoint og en målscore efter 5 kampe på 13-0.

 

Vi glæder os derfor rigtig meget til forårssæsonen og til igen at prøve kræfter med liga 1B.

 

8 mands holdet har ligeledes klaret sig rigtig flot og ender på en delt 3. plads, trods et par corona tabte kampe.

 

Fællesskabet vægtes meget højt på årgangen og derfor arrangeres også mange forskellige sociale arrangementer i løbet af sæsonen. Læs mere om dette på Aalborgkfumfodbold.dk – U15 piger.

 

 

AALBORG KFUM U16 PIGER (ÅRGANG 2006)

En absolut godkendt efterårssæson 2021, der bød på udfordringer med skader og spillere der valgte, at pause fodbolden.

 

Men intent er så skidt, at det ikke er godt for noget andet. Nye ansigter dukkede op, og de er nu alle blevet spillet rigtig godt ind på holdet. Samtidigt har spillere fra det oprindelige hold løftet deres spilforståelse og bundniveau, i en sådan grad, at det betød, at holdet gik ubesejrede igennem alle kampene i efteråret.  En aflyst kamp og 2 skrivebordssejrer grundet udeblivelse er ikke med i nedenstående resultater.

 

Samlet har pigerne spillet 12 turneringskampe i deres 2 puljer. I 6 kampe, altså halvdelen, har forsvaret og Viktoria afholdt modstanderne fra at score mål. Samlet er der kun lukket 9 mål ind.

 

Samtidigt har den solide midtbane, de hurtige kanter og brandvarme angribere fået netmaskerne hos modstanderne, til at blafre hele 70 gange.

 

U16 pigerne fandt virkelig takten i det forgange efterår. Flere systemer blev afprøvet, inden spillere og trænere eniges om, at den bedste for spillerne var 3-5-2 opstilling. Stor fokus på at ”eje midtbanen” og højt pres på modstanderne. Dybe- og ikke mindst diagonale afleveringer, har været nogle de momenter, der har overrasket modstanderne.

 

Det har været seværdig fodbold og det bliver så spændende at følge holdet fra sidelinjen i det kommende forår.

Tillykke til trænerteamet, spillerne og holdleder. Tak for opbakningen fra U15, når vi ikke selv har kunne stille hold. Tak for opbakningen fra søskende, bedsteforældre og ikke mindst forældre på sidelinjen og med transport.

Det er også jeres skyld, at de seje AALBORG KFUM U16 PIGER nu er tilbage i liga 2. Tilbage efter en helt urimelig tur nede i liga 3 efter DBU-opbrydningen i efteråret.

 

Endelig skal der lyde et STORT VELKOMMEN, til de senest 4 nyankomne spillere. Pigerne kommer fra 3 forskellige klubber og har her efter sæsonafslutningen og efter endt prøvetræning i KFUM, valgt at stemple ind på holdet. Holdet består nu af 23 stamspillere.

 

 

(billeder fra holdets sidste turneringskamp på udebane imod Fjerritslev. Det blev til en stabil sejr på 2-0 til KFUM. Guld til U16 piger guld til KFUM og tilbage i liga 2)

 

 

Luk